keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Reissussa osa2

Nyt on jo lomaa menny reissussa puoltoista viikkoa! Saman verran on jäljellä :) lämpöä on riittänyt. Nytkin mittari näyttää +24.5c :) rusketus on jo mukavasti iholla ja näyttää siltä melkee et ois jossai etelässä oltu!
Pyryllä onneksi silmätulehdus alkaa pikku hiljaa olemaan voiton puolella. Lääkäri totesi että on virus peräinen kun ei antibiootit purru! Ollaa silti niitä annettu, ei niistä kuulemma haittaakaan ole. Rauhoittaa silmää. :)
Yöt on Pyryllä menny kontaten, toissa yönäkin Pyry löytyi oven vieressä nukkumassa, sinne oli kontannu ja nukahtanut ;)  Nukkumaan mentäessä ei meinaa rauhoittua millään. Saa sellaiset 4krt nukuttaa aina uudestaan kun herää aina konttaamaan silmät puoli ummessa :D hauska jätkä!
Tukea vastenkin on jo muutaman kerran noussut! Niin hänkin vain oppii kokoaja lisää ja lisää! Pienessä ajassa paljon tapahtunut!
Paljon on mulla tullut käytyä kaupungilla. Käsiin on tarttunut esim. Pyrylle spiderman lippis ja mulle ihana ihana mekko! Kuvassa vähän mekon kuosia teille kuvasin ;)  näyttää just multa :D
Näkyy niissä myös lippis ja pyryn uimahetkiä :)
Tänään siis nautitaan taas auringosta!


sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Kontaten!

Viikon kerkesi pyry kunnolla ryömiä! Tänään sitten jo lähti konttaamaan! Ikää on 1v3kk!serkkupoikaa matkien ;) reissussa tapahtuu siis hienoja asioita!

lauantai 25. toukokuuta 2013

Reissussa

Pyryn kanssa matkailu keskipohjanmaalla on mennyt hyvin! Ollaan saatu nauttia koko mennyt vk auringon paisteessa ja sukulaisten seurassa. Pyry nauttii kun näkee lapsia! On kokoajan halaamassa ja pussaamassa jokaista ja sanoo aina "aaaaaiiiiii"  hellyyttävää!
Pyryä on jo vkn vaivannut silmätulehdus! Ei meinaa millään antibiootit purra mut tänään, 7. Päivän jälkeen vihdoin on muutosta alkanut näkymään! =)
Pyry ryömii jo oikein taitavasti. Osaa näyttää kun ei halua lisää ruokaa tai osoittaa kädellä mitä ruokaa haluaa seuraavaksi suuhunsa laittaa :) yrittää kovasti nousta tukia vasten seisomaan. Polvilleen on jo päässyt. Kyllä se tästä!

Joku kysyi lukijoista että miksi oon poistanut runon etusivulta; en tosiaan tiedä mihin hävisi kun vähän ulkonäköä muutin etusivulla. Katsotaan se uusiksi kun päästään reilu vkn päästä kotia :)

Tänään aiotaan lähteä ongelle! Ihanaa!

Pyry on muuten alkanu taas nukkuu yöt hyvin! Herää ehkä kerran aamuyöstä ja jatkaa unia lähes 10 asti. :)  mutta iltaisin hän valvookin sitten 23 asti ;)

torstai 16. toukokuuta 2013

Pyryn uusi takki!
tää jätkä ois nii hyvä malli!






Puheterapeutti oli tiistaina. Vaikkakin piti olla fysioterapeutti. Itse en ollut mukana. Pyryn ja Isin oma hetki. Puheterapeuttia Pyry oli pussannut eka käteen, sitten poskelle ja heistä oli tullut hyvät kaverit :) Oli paljon saanut poika kehuja! Syöminenkin sujuu loistavasta, suun motoriikka siis toimii oikein mallikkaasti!
Keskiviikkona oli sydänultra. Eteisväliseinässä oli n.1,6cm aukko, joka operoidaan sitten heinäkuussa vissiin. Ainakin alustava aika on sinne. Pyryltä otettii paino ja pituus; 8,6kg ja 73cm. 3kuukaudessa siis vain hieman kasvanut. Sydänvika siis vähän hidastaa tahtia. Mutta kuitenkin kasvaa! Se on jo positiivista. Nii ja joo, on tainnut nyt vihdoin ja viimein Pyryn kyynelkanavat avautua! Eli näyttää siltä et niitä ei sitten tarvikkaa operoida sydänleikkauksen yhteydessä! Jihuu!

uusin villitys!Pussailee ketä ja mitä
tahansa! <3 tässä kohteena oma vauvakuva <3
Vihdoinkin viime yö tuli nukuttua hyvin! Heräsin ite 7ltä katsomaan että hengittääkö P vielä kun ei ollu kertaakaan herännyt! Siellähän se pylly pystyssä nukku :D <3 On kyllä ollut tänään niin levännyt olo että oiskin aina tällaista!

Kohta saapuu veli ja hänen vaimoke meille. Ihanata! Huomenna heillä suunta etelään ja meillä "pohjoseen" ;) Sillä reissulla sitten viivytäänki hetki ja kirjoittelu saattaa hieman hidastua. Mutta niinkuin viimeksi lupasin ni laitan silloin tällöin lomakuvia tulemaan reissun päältä! 
Ihan huippu ilma ulkona! Nyt kun kämppä on buunattu ni lompsin ulos ja oon siellä loppupäivän! Illalla sitten saunotaan ja hurrataan suomi voittoon! 
Toivotanpa näissä merkeissä oikein rattosat tulevat kesäpäivät kaikille! <3



Shoppailemaan lähdössä ;)

maanantai 13. toukokuuta 2013

Halo!

Pe-La vietin siskoni luona yksin.
Oli ihana nauttia vapaa-ajasta.
sitä kaipaisi kyllä ehdottomasti lisää!
Jotenkin viiminen vuosi on mennyt
täysin Pyryn ja kodin ehdoilla.
 Omasta jaksamisesta
piittaamatta. Onko väärin myöntää että
toinenkin päivä vapaana äitiydestä ei ois pahaa
tehny? Ehkä taas joskus. Pystyi antaa itselle sen
oman ansaitun ajan. Mutta olihan
se ihana palata tän yhdenkin päivän jälkeen
takaisin sorvin ääreen <3
Tää asento on nykyään aika normi
asento Pyryllä, omassa sängyssä. Istuminen
kun on nykyään niin kivaa, kun siihen itse päääsee
nousemaan, ni unistakaan ei tuu enää öisin, eikä päivisin
mitään. Tässä puuhastellaan tyynenrauhallisena itkuhälyttimen
kimpussa :D

Ihanaakin ihanampi äitienpäivä pyyhkäistiin
käyntiin näiden ruusujen voimin, ja kupilla kahvia,
jonka tietysti sain sänkyyn asti :)
Nousinpas vasta puoli 11 sängystä!
Muutenkin päivä meni mukavasti
"anoppilassa" .
 Illan päälle kävinkin sitten pitkällä
lenkillä kakkukalorit polttamassa ;) 



Äitienpäivä tyyliä! Uusi Vaahteramäen Eemeli :D
Mitä ihanin pikkumies!On onni olla äiti.





Pyryllä ei oikein nykyisin unet maistu öisin. Heräileepi sellaset ainaki 10x yössä. :/ Aiankin muistaa illalla kipulääkettä antaa niin sitten selvitään parilla heräämisellä! Oisikohan syynä sitten tuo uusi hammas, joka ei täysin vielä ole päässyt ulos ikenistä ja joskos sinne tulis kerralla sitten toinen ja kolmaskin! Eli nyt vaan helpottamaan öitä lääkkeellä jatkossakin! Ettei nyt tarvi tämän takia talon valvoa.

Huomenna on Pyryn fysioterapia. On varmasti tyytyväinen terapeutti näkemäänsä. On niin hyvin edistynyt motoriikassa tämä poika!Isän ja Pojan yhteinen retki. Minä menen poistattamaan tikit polvesta! Voitte olla varmoja että sen jälkeen lämpenee sauna! Sinne kun en ole pariin viikkoon päässyt niin ihan varmasti saunon huomenna koko päivän :D Addiktoitunut.

Keskiviikkona on sitten sydänultra. Ehkäpä saamme varmennuksen leikkauksen ajankohdasta. Toivottavasti päivä ei sen jälkeen sitten tule muuttumaan.  Saatais sekin asia pois alta. Hui.

Nyt on siis melkein viikko jo lusittu I:n isäkuukautta. Vielä 5viikkoa jäljellä. Toivottavasti tahti hidastuu, muutenhan tässä ei ole keretty mitään tehä jos seuraavatki viikot menee näi nopiasti! Paljon tekemistä on suunnitella ja voin jo nyt kertoa että tämän kirjoituksen jälkeen voi tulla hetken tauko kirjoituksesta. Mutta lupaan laittaa kuvamuodossa kuulumisia tulemaan! Paitsi; kyllä mä sydänultran ja fys.ter kuulumiset vielä kerron ennen todellisia kiireitä ;)

On muuten ihanaa ku on niin lämmin! Näin se kesä tuli! Luonto kukkii väreissä ja ulkona tarkenee topeilla ja sandaaleilla. Ehkä voisinkin tästä lähteä käymään pienellä lenkillä. ;)





torstai 9. toukokuuta 2013

Ensimmäinen hammas!

Nyt on Pyry saanut ensimmäisen hampaansa. Eilen kuului siis kilinää kun lusikalla kokeiltiin :)  säästi näköjää isäkuukauden alun kunniaksi tarkoituksella ;) oikea alaetu ien sai kunnian olla eka paikka! Tyytyväinen poika vetää sikeitä ja äiti istuu takapihalla auringon palvojana ;) 

Nutriletin kuuria takana taas kuudetta päivää! Nyt jos joskus on onnistuttava! Kesällä kahdet häät tiedossa niin olisi ihan suotavaa olla vähän pienempää kokoa :) 

Nyt jatkan tätä löhöämistä. Tämä päivä pyhitetää auringolle ja ulkoilmalle.

lauantai 4. toukokuuta 2013

flunssaa ja tulehdusta


Pyry sai tuossa viikko sitten ärhäkkään flunssan. Äänikin on pois ja yskittää. Onneksi ei olekuumetta, ja menokin on oikein kova! Jaksaa jopa kikatella :) Lattialla harjoitellaan edelleen kovasti eteenpäin menemistä ja istumaan nouseminen onkin jo oikein sujuvaa.



Vappu meni kotona, siskolla ja mummilassa kyläillen. Vappupallokin piti käydä Pyrylle ostamassa! Smurffiina oli musta just nii Pyrylle tehty, mutta P pelkää sitä ihan hirveästi! Se on varmaa vähän liian iso. Kaksinkertainen melkein Pyryyn verrattuna.
Yöt Pyry on melkeenpä valvonut viimeisen kuukauden aikana. Nyt parina yönä selvästi taas unet parantunut. Viime yönä jäpä nukkuikin jo 21-10. 3x vaati vain yön aikana tuttia suuhun. :)










Pyryllä tulehtui myös varvas tosi pahasti. Sai antibioottirasvan sitten siihen ni mätäähän siitä alkoi sitten irtoamaan. Nyt vain säännöllistä varpaan puhdistusta ja rasvaamista. Lääkäri sanoi ettei näin kovaa tulehdusta oo ennen näin pienellä nähnytkään. Kummakos tuo kun kokoajan varpaita potkii maahan lattialla makoillessa. :/ Mitenkäs senkin sitten sais lopettamaan?





Itsellänihän polvi tähystettiin tiistaina. Sieltä poistettiin tulehtunutta nestettä ja vaurioitunutta rustoa. Kyynersauvat voi pikku hiljaa jättää jo pois käytöstä ja lääkkeet myös. Lenkille ei vielä pääse lähtemään.
Kirurgi väitti myös että ensi talvena jalkaan tehtäisi isompi operaatio. On kuulemma lumpio päässyt liikkumaan siellä niin paljon väärin että on sääriluu ajanmittaan päässyt vääntymään ja on alkavaa "länkisäärtä" näkyvissä. Elikkäs silloin sitten sääriluusta poistettais palanen ja luuta suoristettaisi + eturistisidettä leikattaisi ja kiristettäisi jne. Monen kuukauden toipuminen. Mutta katsotaan että miten asia etenee. Voi olla aika rankkaa tuo toipumisaika.  Asia kerrallaan.


Nyt Pyry on kivasti päiväunilla ja ajattelin ruveta itse pesemään ikkunoita että näkee uloskin ;) Ilta menee sitten mm-jäkistä seuraillen. 

Enää muutama päivä niin I:llä alkaa isäkuukausi ! Ihanata.