sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

pääsiäisviikko


Taas on viikko jos melkein toinenkin kulunut niin nopeasti että ei kerkeä edes kissaa sanoa.

Pääsiäisviikko meni kivasti kotona, raappanan keikalla, omien hiustenvärjäämisellä, korkeasaaressa käväisten ja kotona oleillen. Myös sain hamstrattua muutaman uuden piponkin Pyrylle! Ihania löytöjä =)
Terveenä ollaan oltu ja toivottavasti jatkossa menee samalailla!

Pyrystä on tullut kova poika vilkuttelemaan, joka asialle on vilkutettava. Ihana!
Muutenkin poika kasvaa silmissä! Istuminenkin on jo ihan tuttua puuhaa ja siitä laskeutuminen maahan makuulleen. Muuten ei vielä meillä oikein edetäkään, perutellaan toki mutta ei ryömitä tms. Mielelläni haluaisin että Pyry oppisi muunkin etenemistaidon niin näkisi taas maailmaa uusin silmin.

Pyry korvaa helposti yhdenkin koiranpennun!
Luonnetta Pyryllä löytyy aina vain enemmän ja enemmän. Kaikki tavarat on tiputettava lattialle, mitä ikinä käsiin annetaan ja huudetaan perään jos ei niitä takaisin hänelle noukita.
Syöttötuoliin kun pääsee istumaan on samantien alettava pitämään todella kovaa huutoa, niin kauan että ruoka tulee sinne suuhun asti. Parempana vaihtoehtona siis pidän sen että Pyry jätetään istumaan olohuoneeseen ruoan valmistumisen ajaksi. Aika menee huomaamatta lastenohjelmia seuraten.
Laulu on parasta viihdettä, varsinkin tuiki tuiki tähtönen, samalla viittoen. Se saa aina hymyn huulille.
Vaatteiden pukeminen tuottaa kiukkua ja huutoa tai kasvojen peseminen.
Pyry pääsi isänsä veljien vanhoihin autoihin käsiksi! 
Kaikki asiat ovat kivoja, hetken aikaa ja sitten vaaditaanki jo uutta aktiviteettia. Parasta on ulkoilu, vaikka vain sitten siinä vaunuissa istuen. Kiikkuminen pistää kikatuttamaan, varsinkin jos äiti pitää sylissä rengaskiikussa ja hokee "kiikkakiikkaa"ta. Se huvi kun loppuu, pääsee kova huuto.
Väsy jos alkaa painaa pojan päätä niin sekin pistää huudatuttamaan, unta vastaan on taisteltava, keinolla millä hyvänsä. Yleensäkin P tykkää nukkua vain hyvin lyhyitä pätkiä kerralla, noin puolesta tunnista tuntiin, mutta tekeekin niitä sitten 3-4 kertaa päivässä.
Yöunet nukutaan yleensä heräämättä, tai saattaa siellä muutama asennon parantamisheräys tulla. Nukahtaa n. klo 21 illalla ja herää aamulla 7-9 välillä.

Sellaista.

Korkeasaareen matkalalla :)
Käytiin korkeasaaressa lauantaina. Tarkoitus oli mennä näyttää Pyrylle apinoita, mutta P vetikin sitten melkein koko ajan unta vaunuissa :D Muutamaan otteeseen yritin näyttää sillä eläimiä, mutta äitin tai isän naamat oli paljon kiinnostavampia! Hassu!

Nyt on Herra I keilaamassa ja juuri vein Pyryn sänkyyn. Nyt voisin itse laittaa järjestyksen taloon ja pujahtaa sohvan nurkaan ja katsoa jonkun leffan! Hyvää loppu pääsiäistä kaikille :) ciao!

Tässä minun uutta kuosia. Tummasta
vaaleaksi.





keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

silmäpolia ja terapeutteja

Taas on viikko mennyt hujauksessa enkä oo kerenny tänne mitään päivittelemään! Anteeksi!

Pyryllä oli maanantaina, minun syntymäpäivänä silmäpoliaika. Kaikki oli kunnossa kaikinpuolin muuten, paitsi että kyynelkanavien sondeeraus on edessä! Se tehdään siis samalla kun sydänleikkaus. Elikkäs 16.7 . Tuo on se kauhujen päivä mitä en ikinä toivo pahimmallekkaan vihamiehelle. Mua niin jännittää se! Mutta mennäänpä taas päivä kerrallaan...

Päiväunilta herännyt poitsu :)
Pyry on nyt toipunut pahimmasta flunssasta. Vielä sitä tietty on, yskän kera, mutta ei niin paha että tarvis enää nenäimuriakaan päivittäin! Jihuu!

Näin se Pyrykin vain kasvaa ja oppii uusia taitoja. Vilkutuksen lisäksi on nyt oppinut istumaan menon! :) Pientä avustusta tässäkin tarvitsee mutta lasken sen jo kuitenkin hänen omaksi  osaamisekseen kun ei tarvi kuin vähän jaloista pitää kii ni johan on ukko istualteen. Ihana!
Tätätätätätää eli tavujen kirjo puheessa on suurta! Sieltä tulee jo vaikka mitä sanoja, tietty tarkoittamattomana mutta silti! P tätätttääää niin paljon ja nauraa päälle!
Pottailuthan aloitettiin jo joskus hmmm...9kk  ikäisenä? Se sujuu nykyään niin mallikkaasti! Jos ei pottaa oo tarjolla niin jopa isompikin hätä tulee isojenherrojen istuimeen! :) Ollaan jo opittu se Pyryn oma tyyli isonhädän kertomisesta.

Tänään kävi luonamme fysio- ja puheterapeutti. He kehuivat Pyryn taas maasta taivaaseen ja kuinka hyvä mieli vanhemmille siitä saadaan aikaiseksi! Ollaan oltu intopiukeana kumpikin vanhemmista loppupäivä, myös Pyry! :)
Kehuivat että Pyry on erittäin hyvä syömään ja syö niinkuin "tavis" lapset, ja se ei todellakaan ole downeilla aina niin selviö.

Huomenna olisi vuorossa muskari sitten kuukauteen! Niin kauan me sitten täällä sairastelimme, kukin vuorollaan.

Oon muuten itse saanut hirveästi aikaiseksi kun oon tehny ihan ite Pyrylle ruokia ja pakastanut. Sieltä löytyy mm. kanakeittoo, jauhelihakeittoo ja lohta. P:lle ne maistuu aina niin hyvin että ihan tippalinssissä syötän kun oon niin hyvä että saan itsekkin jotain välillä tehtyä :)

Tämä päivä loppui ihanasti saunomiseen. Pyrykin saunoi kylpyammeessa lilluen ja sekös vasta olikin mukavaa kylpyankkoineen! Vielä kun itse oppinut istumaan myös kylpyammeessa ilman mitään kummempia tukia.







maanantai 11. maaliskuuta 2013

Pidä huolta lähimmäisestäsi.

Mitä ikinä tiellesi tulee, haluathan että sulla on se joka tukee sua kun tarvitset tukea eniten?

Oon tutustunut netin ihmeellisessä maailmassa yhteen "tyttöön", jolla oli samoihin aikoihin laskettu aika kuin minulla. Meistä on nykyään tämän;  sanotaan nyt häntä Peeksi, tullut läheisiä. Käymme joskus istumassa iltaa tai kyläilemässä toisilla. Peellä on nyt siis tavallaan Pyryn ikäinen tyttö, tavallaan taas 2kk:tta nuorempi. Pyry kun syntyi ennenaikaisesti.
Pee on nuori äiti.
Ei ole juuri kulunut hetkeäkään kun häneltä lähti toinen vanhemmistaan,  nyt sitten hän koki asian toiseen kertaan. Hänen toinenki vanhemmista lähti. Kuinkahan suuri tämä suru voi olla? Sitä ei voi tietää, enkä haluakaan tietää. Voin vain kuvitella ja olla tukena. Kuunnella ja olla hiljaa. Olla vain vierellä. Piristää.
Lähdimme Pyryn kanssa aamulla hänen luokse kun sain pyynnön. Eihän sellaisesta voi kieltäytyä mistään syystä? Tämän matkan aikana kun heille mentiin (puolisen tunnin matka) niin hänen viimeinen vanhempansa vetäisi viimeisen henkäyksen.
Tuli ihan todella tyhjä olo, vaikken häntä tuntenut, mutta ystäväni puolesta. :( Hän jäi jo niin nuorena ilman äitiä, ja ilman isää.
Veti hyvinkin pitkälti aika tosi sanattomaksi. Mitä muuta tilanteessa voit tehdä kuin kuunnella ja halata?
Et mitään. Mutta jos itse olisin samantapaisessa tilanteessa joskus niin voisin vain toivoa että silloin mulla ois se ystävä joka tulisi luokseni, kuhan vain tulisi ja olisi siinä. Olisi se  aikuinen siinä vierellä  kenelle puhua tai olla hiljaa.
Tottakai tapahtuneen vuoksi tulee mietittyä et mikä ihme tämä vuosi tulee olemaan kun ystävältä viedään kerralla kummatki vanhemmat, toisilla todetaan vakavia sairauksia, toiset pelkää menettävänsä läheisiä ihan näillä hetkillä, tai jopa menettivät läheisensä tänään. Tänään samana päivänä sain kuulla kaksi suru uutista. Se on paljon! Mitä muuta kamalaa tää vuosi tuo?
Pelkään odottaa kesää. Pelkään sitä niin paljon. Toisaalta haluan että se on hyvin nopeasti ohi ja että Pyryllä olisi jo sydän korjattuna.
Toivon tälle vuodelle vain hyviä uutisia tästä eteenpäin. Jaksamista taisteluihin sairauksien kanssa jokaiselle ja voimia menetyksille. <3


Lopuksi vielä Pyry ja Peen tyttö <3 Ja kuinka Archie pääsi vielä ihmettelemään heppan kyytiä!



tiistai 5. maaliskuuta 2013

Vilkutus

Tänään tuli tippa silmään kun pyry vilkutti mulle takaisin kun vilkutin ja sanoin moi :') sillee söpösti laittoi kättä nurkkiin ja auki ;)

Minun oma loma vaihtuikin koko perheen matkaksi kokkolaan, että mistä palattiin eilen. Olihan se ihana olla koko perhe siellä! Nyt vain jäi oma loma pitämättä mutta enköhän minä vielä kerkeä yksin touhuilemaan joskus jotain. :)

Pyry on edelleen kovassa flunssassa. Paranemista odotellessa. Ruokakaan ei niin hyvin nyt maistu mutta juomat kyllä!

Ihanan lepponen päivä takana, jonka kruunasi P:n uusi taito. Jes!